بتن اکسپوز فرسان کو
انواع طرح های بتن اکسپوز همراه با پروژه
آگوست 7, 2023
بتن پیش ساخته جی اف ار سی سه بعدی
5 تفاوت بتن اکسپوز و جی اف ار سی با سیمانکاری چیست؟
آگوست 19, 2023

7 روش نصب و اجرای بتن اکسپوز

طراحی ، اجرا و نصب نمای بتن اکسپوز توسط شرکت فرسان

یکی از مهمترین فاکتورهایی که در مراحل قبل از اجرا ، یعنی در مرحله طراحی و خرید بتن اکسپوز می تواند به طراح یا کارفرما بسیار کمک کند تا با آگاهی کامل از انواع روش های نصب ، مزیت ها و محدودیت های هر کدام از این روش ها دست به انتخاب زده و همچنین در انتخاب متریال مجاور این نمای بتنی نیز قدرت مانور داشته باشد، آشنایی و کسب اطلاعات لازم در رابطه با روش های اجرا و نصب بتن اکسپوز می باشد .

گروه تولیدی فرسان یک شرکت معتبراست که در زمینه تولید ، نصب و اجرای نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها با استفاده از انواع بتن اکسپوز فعالیت می‌کند . مشاوره و استعلام قیمت به صورت آنلاین در واتساپ و تلفنی : ۷۷۷۴۳۱۹۰ – ۰۲۱ و ۰۹۱۲۴۵۸۷۶۶۹

به طور کلی روش های نصب و اجرای بتن اکسپوز به دو دسته تقسیم می گردد :

  • نصب خشک
  • نصب دوغابی (ملاتی و یا چسبی)


در ویدئو زیر یک تکنیک مهم نصب بتن اکسپوز به روش دوغابی را می بینیم :



چنانچه به بتن اکسپوز رنگی علاقمند هستید و می خواهید از این پنل های بتنی به رنگ دلخواه خود سفارش داده و استفاده نمایید حتما قبل از اقدام مقاله بتن اکسپوز رنگی را مطالعه نمایید.



1- نصب قطعات بتن اکسپوز به روش دوغابی :

در این روش ، نصب پنل های بتن اکسپوز توسط ملات ماسه و سیمان انجام می شود . بدین صورت که ابتدا شیارهایی پشت پنل ایجاد می کنیم سپس توسط مفتول هایی که جهت عبور سیم اسکوپ در پشت پنل قرار گرفته شده ، اسکوپ را در پنل تعبیه می کنیم و پس از چیدن تعدای پنل کنار هم ، پشت آن را دوغاب می ریزیم . لازم به ذکر است که دوغاب باید از حداقل 3 سانتیمتر ضخامت برخوردار باشد .

در نمای بتن اکسپوز با ملات موادی که به عنوان دوغاب استفاده می شوند شامل ماسه ، سیمان سیاه و سفید ، چسب بتن و آب می باشد . در این روش نصب مقداری نم دوغاب از نمای پنل بیرون می زند و باعث می شود پنل های بتن اکسپوز به صورت دو رنگ دیده شوند . با استفاده از سیمان سفید این تفاوت رنگ به حداقل می رسد . استفاده از این روش نصب حتما به بندکشی نیاز دارد . زیرسازی کار در روش نصب دوغابی می تواند آجر ، سفال ، بلوک ، سیمان و یا رابیتس خمیر مالی شده باشد .

2- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از چسب های پودری :

این روش نصب بهتر است برای پنل هایی استفاده شود که دارای جای بولت باشند . بدین صورت که ابتدا دیوار را با یک لایه پرایمر پوشش داده سپس پشت تایل را در چندین نقطه (حداقل 5-6 نقطه) چسب کاشی پودری مالیده و به دیوار می چسبانیم . پس از چسباندن ، پنل های بتن اکسپوز را از محلهایی که حفره بولت قرار دارد به وسیله پیچ رولپلاک به دیوار فیکس می کنیم . پیچ و رولپلاک ها را می توان بعد از دو سه روز از نصب باز کرد .

3- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از زیرسازی فلزی و یراق آلات نصب ( نبشی و پیچ) :

در این روش از دو ردیف پروفیل فلزی عمودی و افقی استفاده می شود که پروفیل های عمودی با توجه به شاپ انجام شده نصب می شوند و پروفیل های افقی بر اساس جاگذاری یراق پشت پنل های بتن اکسپوز ، روی پروفیل های عمودی نصب و جوش می شوند . در این روش بسته به ابعاد قطعات بتن اکسپوز ، در هنگام تولید پشت پنل را چند پلیت 8*8 جهت جایگذاری مهره بر روی آن ایجاد می کنند . توجه به این نکته ضروری است که فاصله آکس به آکس قوطی های افقی با فاصله آکس به آکس مهره های جوش داده شده بر روی پلیت های پشت پنل های بتنی باید یکسان و برابر باشند . این سیستم نصب بسیار دقیق و تمیز است و از محدودیت های آن می توان به جلو آمدگی نمای بتن اکسپوز نسبت به دیوار اصلی در حدود 12 تا 15 سانتیمتر اشاره کرد که البته به دیوار حجم داده و زیبایی خاصی به نما می دهد .

4- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از زیرسازی فلزی و پیچ کردن پنل به زیر سازی :

در این روش نیز باید از پانل هایی استفاده شود که جای بولت در آن ها تعبیه شده باشد . ابتدا قوطی های عمودی در راستای سوراخ های بولت روی دیوار اصلی توسط رول بولت یا بیس پلیت و جوش متصل می شوند سپس پانل های بتن اکسپوز بوسیله چهار عدد پیچ سرمته و واشر به قوطی ها پیچ می شوند . این روش نصب بسیار تمیز و دقیق بوده و از سرعت اجرای بالایی برخوردار می باشد . تنها باید بدانید که در این نوع اجرا پیچ ها در نمای بتن قابل روئیت بوده و چنانچه تمایل ندارید به دیده شدن پیچ ها ، با ملات بندکشی مخصوص و یا بتونه کاری می توان پیچ ها را از روی کار محو نمود .

5- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از زیرسازی فلزی و چسب مگااستون :

نحوه کار در این روش همانند روش 4 می باشد یعنی قوطی ها به همان شکل عمودی شاسی کشی شده با این تفاوت که نیازی نیست که پنل های بتن اکسپوز لزوما دارای حفره بولت باشند . جهت نصب در این روش پشت پنل های بتن اکسپوز را شکاف های موربی به عمق 1 سانتیمتر به شکل # ایجاد کرده سپس چسب دو جزیی مگااستون را پس از اینکه به خوبی مخلوط کردیم روی قسمت شکاف خورده در 5-6 نقطه از پنل با کاردک می مالیم . در مرحله ی بعد قسمتی از شاسی آهنی را که چسب باید روی آن قرار بگیرد را ساب زده و پنل بتن اکسپوز را روی شاسی می چسبانیم . توجه کنید که از این روش نصب در هوای خیلی سرد (کمتر از 5 درجه) نمی توان استفاده نمود .

6- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از زیرسازی (دیوار نازک کاری شده ، آجری یا بتنی) و پیچ :

روش کار در این روش همانند روش 2 می باشد با این تفاوت که دیوار زیرکاری باید بسیار صاف و شاقولی باشد . طوری که با قرار دادن پنل های بتن اکسپوز به روی دیوار ، سطح اجرا شده دارای صافی و شاقولی قابل قبولی بوده و دیگر نیاز به رگلاژ کردن قطعات بتنی و همسطح سازی و تراز کردن دیوار با چسب و ... نباشد .

7- نصب قطعات بتن اکسپوز با استفاده از زیرسازی (دیوار نازک کاری شده با هر متریالی) و چسب پودری :

در مواقعی که دیوار زیرسازی شده قابلیت پیچ و رولپلاک شدن نداشته باشد از این روش استفاده می گردد . به عنوان مثال وقتی زیرکار سفال یا کناف باشد می توانیم پنل های بتنی را با چسب پودری به زیر سازی بچسبانیم .



مطالب مفید :
جی اف ار سی
نمای رومی
ابزار پلی یورتان
ابزار پیش ساخته گچی

Comments are closed.