طراحی ، اجرا و نصب نمای بتن اکسپوز توسط شرکت فرسان
7 روش نصب و اجرای بتن اکسپوز
آگوست 13, 2023
نمای ویلای دوبلکس با بتن اکسپوز ساده و طرح چوب
نمای ساختمان بتن اکسپوز و جی اف ار سی gfrc -ساری-مازندران
آگوست 29, 2023

5 تفاوت بتن اکسپوز و جی اف ار سی با سیمانکاری چیست؟

بتن پیش ساخته جی اف ار سی سه بعدی

سیمان کاری :

سیمان کاری عملیاتی است که از ابتدای اجرای مراحل سفت کاری ساختمان تا پایان نازک کاری بنا از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفت . سیمان به علت مقاومت در شرایط آب و هوایی مختلف همچنین قیمت مناسب و اقتصادی آن یکی از مصالح مهم در صنعت ساخت و ساز می باشد . سیمان کاری برخلاف گچ کاری در برابر رطوبت و آب از خود مقاومت نشان می دهد به همین دلیل در موارد زیرسازی بسیار پرمصرف و کاربردی می باشد . از سیمانکاری جهت ایجاد آستر و محافظت از برخی پوشش ها ، جداسازی مناطق ، بتن ریزی فونداسیون ، شیب بندی و کف سازی ، بند کشی ، اسکلت بندی و نمای رویه ساختمان استفاده می شود . برای سیمان کاری باید سطح زیری مورد نظر کاملا صاف باشد تا در پایان کار سطح یک دستی به دست بیاید . نمای رومی ، نمای سیمان سفید ، نما سیمان شسته ، نما خراشی ، نما چکشی ، نما موزاییک شسته ، نما ماهوتی از جمله نماهای سیمانی رایج در معماری می باشند . یک دست بودن و نداشتن درز ، خاصیت چسبندگی بالا به لایه های زیری ، عدم تغییر رنگ در مقابل نور خورشید و رطوبت ، مقرون به صرفه بودن از جمله ویژگی های سیمان کاری می باشند . آماده سازی سطح دیوار ، کروم بندی ناحیه پایینی دیوار ، کروم بندی ناحیه بالایی دیوار ، شمشه گیری ملات و اندود سیمان از جمله مراحلی هستند که در سیمان کاری باید انجام گیرد .

بتن اکسپوز :

بتن اکسپوز که به بتن نما نیز معروف است یکی از جدیدترین متریال هایی است که در معماری و ساختمان سازی از آن استفاده می شود . بتن اکسپوز بخاطر سطح صاف و صیقلی و رنگ خاکستری و خامی که دارد در بین کسانی که به سبک های مینیمال و مدرن علاقمند هستند هم در اجرای نمای خارجی و هم در طراحی نمای داخلی ساختمان بسیار متداول و رایج شده است . این بتن ها به علت رنگ طبیعی خود به راحتی دچار تغییر رنگ نشده و در تمامی شرایط جوی مقاوم هستند . بتن اکسپوز به عنوان پایان و تمام کننده کار در نماها اجرا می شود و بعد از آن لایه دیگری روی نما نصب نمی شود و در واقع علت نام گذاری این بتن به نام اکسپوز یا بتن نما نیز به همین علت بوده است . قطعات پیش ساخته بتن اکسپوز در ابعاد و طرح های مختلف به صورت تک بعدی و سه بعدی ، طرح های ساده صیقلی و رگولار ، بولت دار ، شیار دار ، طرح چوب ، طرح کاشی ، بافت پارچه ای و بافت شنی و زبر در بازار عرضه می شوند. از تایل های پیش ساخته بتن اکسپوز برای کف و از پانل های پیش ساخته بتن اکسپوز در قسمت های داخلی و خارجی نمای ساختمان استفاده می کنند .

بتن جی اف ار سی :

بتن مسلح شده با الیاف شیشه جی آر سی یکی دیگر از مصالح مدرن در ساختمان سازی می باشد که در سالهای اخیر به علت زیبایی ، مقاومت بالا و انعطاف پذیری خود جایگزین بسیار مناسبی برای نماهای بتنی سنتی شده است . بتن GRC سه الی چهار برابر نسبت به بتن معمولی مستحکم تر بوده لذا ماندگاری و طول عمر بیشتری داشته و به عنوان یکی از بادوام ترین مصالح در نماسازی داخلی و خارجی در میان معماران شناخته شده است . به علت استفاده از پشم شیشه عایق حرارتی بسیار خوبی بوده و در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم می باشد . سطح صاف و صیقلی آن محافظ خوبی در برابر سرما و یخ زدگی بوده و نظافت این بتن نیز به این علت سهل و آسان می باشد . امکان رنگ آمیزی بتن جی آر سی همچنین تولید این بتن در رنگ های مختلف وجود دارد . یک از خصوصیات ویژه جی اف آر سی این است که از ضریب عایق صوتی بالایی برخوردار است . به علت خاصیت انعطاف پذیری بتن جی اف آر سی قابلیت تولید و ساخت قطعات در اشکال و طرح های مختلف هندسی وجود داشته و مورد استقبال عموم قرار گرفته است . پانل های جی اف ار سی بسیار سبک وزن بوده که باعث می شود این مصالح به راحتی به محل نصب انتقال داده شده و نصب سریع و آسانی را بدون نیاز به بالابر به همراه داشته باشد .

5 تفاوت مهم بتن اکسپوز ، جی اف ار سی و سیمان کاری :

1- در سیمانکاری در صد سیمان کمتری به کار برده می شود ولی در قطعات بتن اکسپوز و جی اف آر سی مقدار سیمان به کار رفته بیشتر می باشد . از آن جا که درصد سیمان به طور مستقیم بر روی عیار بتن تآثیر می گذارد ، عیار سیمان کاری بین 350 تا 500 می باشد . عیار بتن اکسپوز 700 و عیار GFRC به 1100 تا 1200 هم افزایش پیدا می کند .
2- در ساخت و تولید جی اف ار سی حتما از الیاف استفاده می شود . در بتن اکسپوز برخی تولیدکنندگان الیاف استفاده کرده و بعضی استفاده نمی کنند . در حالیکه در سیمان کاری از الیاف استفاده نمی شود .
3- تفاوت سوم در دانه بندی هایی است که در طرح اختلاط این ملات ها به کار می رود . دانه بندی هایی که در سیمان به کار برده می شود اکثرا از شن و ماسه های معمولی هستند ولی در جی اف ار سی و بتن اکسپوز اکثرا از سیلیس در دانه بندی های مختلف و کیفیت های مختلف استفاده می شود .
4- چهارمین تفاوت این سه نوع متریال مربوط به نصب این قطعات می باشد . معمولا سیمانکاری به شکل ملاته روی ساختمان به صورت نرمه کشیده می شود . قطعات بتن اکسپوز یا همان بتن نما هم به صورت خشک و هم به صورت دوغابی نصب می شوند . ولی قطعات جی ار سی را تنها باید به صورت خشک نصب نمود .
5- آخرین نکته مربوط به طول عمر و دوام این سه متریال می باشد . طبیعتا در متریال جی اف آر سی از بهترین نوع سنگ دانه ها ، سیمان ها ، الیاف ها و شبکه های مش بندی استفاده می شود . پس طول عمر بالاتری نسبت به بتن اکسپوز و در آخر هم سیمان دارد .


 

Comments are closed.