جی آر سی یا جی اف آر سی(GFRC)

ابزار پلی یورتان
ابزار پلی یورتان گروه تولیدی فرسان کو
ژوئن 26, 2021
سقف کاذب چیست؟
ژوئن 27, 2021

جی آر سی یا جی اف آر سی(GFRC)

جی آری سی

جی آری سی

جی آر سی | جی ار سی

یا همان جی اف آر سی ( GFRC ) از  محصولات خاص مجموعه فرسان کو می باشد . امروزه یکی از دغدغه های اصلی معمارین نمای ساختمان ها و بناها و سازه ها می باشد چرا که اولین چیزی که در هنگام مشاهده ی یک بنا و ساختمان جلب توجه کرده و به چشم می آید نمای سازه می باشد . این مهم از دغدغه های صنعت ساخت و ساز ( سرمایه گذاران ، مهندسین مجری ، مشاوران و معماران نما ) نیز می باشد . یکی از مناسب ترین مصالح امروزی جهت نمای ساختمان ، بتن مسلح شده با الیاف شیشه یا همان بتن جی آر سی یا جی اف ار سی می باشد که جایگزین مناسبی برای نماهای بتنی سنتی به شمار می رود .

بطور کلی میتوان گفت که نمای جی آر سی و یا جی اف ار سی یکی از نماهای متداول که از سالهای دور در کشورهای اروپایی پرکاربرد بوده است نمای جی آر سی یا جی اف آر سی که مخفف GLASS FIBER REIN FORCED CONCRETE (GFRC ) مصلح با الیاف شیشه می باشد که در سالهای اخیر در کشورهای حوزه خلیج فارس ، ترکیه و... به علت خصوصیات ویژه از جمله کند کردن روند فرسایشی نمای ساختمان ، جلوگیری از هدر رفت انرژی و کاهش هزینه های نصب و اجرای نما ، در اجرای انواع طرحهای نما جایگاه خود را پیدا کرده است . در کشور عزیز ما ایران نیز استفاده از پنل جی آر سی در یک دهه اخیر افزایش زیادی پیدا کرده است و امروزه قطعات بتن اکسپوز و جی اف ار سی از جمله مصالح مناسب جهت استفاده در نمای بیرونی و همچنین دکوراسون داخلی ساختمان ها کاربرد زیادی  دارد .


جنس پنل جی آر سی از چیست ؟

کاملا روشن است که بتن تسلیح شده توسط الیاف شیشه بواسطه اشتراک سیلیس در سیمان بکار رفته و الیاف ، یک کریستالیزاسیون بین بتن و الیاف ایجاد می کند و همین موضوع باعث می شود مقاومت کششی بتن بالا برود و به همین علت از ترک های سطحی و عمقی در بتن تا حد مناسب جلوگیری می شود . ترکیب اصلی بتن جی آر سی یا همان جی اف ار سی (GFRC) از سیمان سیاه و یا سیمان سفید و سنگ دانه های سیلیسی دارای دانه بندی مشخص و الیاف شیشه است . گاها برای ارتقاء ویژگی این بتن از مواد افزودنی و پیگمنت ها نیز استفاده می شود . جی‌ آر سی از خانواده‌ مواد کامپوزیتی تقویت شده با پایه سیمانی است که در ترکیب با فایبرگلاس‌های قلیایی مقاوم شده است . از آن جا که محصولات جی‌ آر سی را می توان تا مقاطعی به نازکی 6 میلیمتر ( یک چهارم اینچ ) تبدیل کرد ، لذا وزن این محصول خیلی کمتر از محصولات بتنی پیش‌ساخته قدیمی می شود که با این ترکیب مناسب برای استفاده در زمینه های مختلف معماری و مهندسی می باشد .

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که بتن جی ار سی با بتن الیافی تفاوت دارد و این تفاوت در نوع الیاف به کار رفته شده می باشد . در فراوری بتن الیافی از هر نوع الیافی مانند شیشه ، فلز یا پروپیلن استفاده می شود اما در بتن جی اف ار سی فقط و فقط از الیاف شیشه برای فرآوری استفاده می گردد .


قالب های جی اف ار سی چه ویژگی ها و خصوصیاتی دارند ؟

پنل های GFRC از یک پوسته بتنی فیبر شیشه ای کامپوزیت یک اینچی تشکیل شده اند که به صورت مکانیکی به وسیله ی پین های فولادی انعطاف پذیر به یک قاب فولادی محکحم متصل می شوند .

پانل های GFRC از یک پوسته بتنی فیبر شیشه ای کامپوزیت 1 اینچی تشکیل شده است که به طور مکانیکی توسط پین های فولادی انعطاف پذیر به یک قاب فولادی محکم متصل می شود.

از جمله خصوصیات نمای جی ار سی (GFRC) افزایش مقاومت کششی و همچنین عدم ترک و عدم ایجاد خلل و فرج در نما به دلیل ترکیب سیمان و سیلیس و الیاف شیشه می باشد . از دیگر خصوصیات متریال GFRC می توان به توانایی این مصالح در تولید انواع اجزای نمای رومی مثل ستون و سرستون و پاستون و قاب پنجره ، کنسول سراحی ، حفاظ بالکن و غیره و همچنین انواع اجزای نمای مدرن مثل قطعات یک تکه بتن در ابعاد یک در یک و ضخامت 2 تا 5 سانتی متر و حتی بزرگتر از آن و یا تولیدات مشابه طرح چوب و یا آجر و همچنین تولیدات قطعات هندسی و گره اسلامی و غیره اشاره کرد .


مزایای پنل جی اف ار سی :

علت اینکه این محصول امروزه مورد توجه معماران و طراحان دکوراسیون ومهندسین شده است را می توان به صورت اجمالی به این صورت عنوان کرد :

  1. به دلیل تقویت بتن با الیاف شیشه و مواد افزودنی و پروسه تولید بتن جی آر سی 3 الی 4 برابر مستحکم تر از بتون های معمولی است .
  2. بسیار سبک بوده و نسبت به دمای هوا و حرارت آتش عایق قوی و مقاوم در برابر سیل و زلزله و سایر بلایای طبیعی می باشد .
  3. نصب جی آر سی بسیار آسان بوده و زمان بر نمی باشد .
  4. به خاطر ساختار تشکیل دهنده جی آر سی مناسب برای استفاده در تمامی شرایط آب و هوایی و اقلیمی می باشد .
  5. جی اف ار سی بخاطر پوشش نانویی که دارد از آلودگی مبرا بوده و استفاده از آن آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند .
  6. جی آر سی هم به واسطه ضریب عایق بالای GRC و هم به لحاظ استفاده از عایق پشم سنگ به بهترین نحوه وظیفه عایق حرارتی را انجام می دهد .
  7. ضریب عایق صوتی در جی اف ار سی بالا بوده و به طور متوسط هر 10میلیمتر ضخامت پوسته 30DB عایق صوتی ایجاد می نماید .
  8. جی آر سی به خاطر داشتن بافت ها و طرح های متنوع و زیبا در رنگ های مختلف تمامی سلیقه ها را راضی نگه داشته و طرفداران بسیاری دارد .
  9. پنل GRC به لحاظ طراحی و تولید صنعتی پیش ساخته و همچنین پیش بینی مراحل نصب ، در مقایسه با سایر پوششهای نما سریعتر و آسانتر و صحیح تر نصب می گردد و دارای مونتاژ سریع می باشد .
  10. یکی از مزایای پنل جی اف ار سی غیر قابل احتراق بودن آن و مقاومت در برابر ضربه و یخبندان و صدا می باشد .
جی ار سی

جی آر سی ( جی اف ار سی)


چه تفاوت هایی بین بتن جی اف ار سی و بتن معمولی وجود دارد؟

1. اولین و بارزترین تفاوت این دو بتن را می توان در جنس بتن جی آر سی دانست که همان طور که گفته شد با جایگزین شدن الیاف شیشه ای به جای فولاد به طور قابل ملاحظه ای مقاومت کششی و خمشی بتن بهبود یافته و با کاهش چگالی بتن حجم کمتری را اشغال می نماید و در مواردی که نیاز به نصب نمای نازک می باشد کاربردی می باشند .
2. به علت یکنواختی و همگونی بافت مواد در بتن جی اف ار سی ، پنل های GFRC از یکپارچگی و دوام بالایی نسبت به بتن معمولی برخوردار هستند و از آنجا که نصب آن ها آسان بوده و نیاز به تشکیلات آرماتور بندی ندارد جهت استفاده در نمای ساختمان های مرتفع مناسب می باشد .
3. بتن های جی آر سی نسبت به بتن های معمولی سازگاری بیشتری با شرایط محیطی مختلف داشته و در برابر زلزله ، طوفان ، سیل ، رطوبت بالا ، آتش ، مواد شیمیایی و ... دوام و ماندگاری بیشتری از خود نشان می دهند و حتی نسبت به سنگ و سایر مواد سنتی بسیار سازگارتر با محیط زیست بوده و مطابق با توسعه پایدار در طبیعت عمل می کنند .
4. بتن معمولی به علت استفاده از فولاد در ساختار آن در محیط های نمکی و مرطوب مقاوم نبوده و زنگ می زند و بنابراین در این محیط ها قابل استفاده نمی باشد .
5. سطح بتن های جی اف ار سی دچار ترک و سایش نمی شوند بنابراین در برابر آتش سوزی از مقاومت بالایی برخوردار هستند . علاوه بر آن در برابر انجماد و یخ زدگی نیز نسبت به بتن معمولی مستحکم تر هستند .
6. نکته دیگر آنکه پنل های جی آر سی عایق های صوتی خوبی هستند و از انتقال صدا جلوگیری می کنند .
7. مقاومت بالا ، سبکی وزن و قابلیت شکل پذیری و انعطاف پذیر بودن بتن جی اف ار سی باعث می شود بار بیشتری را تحمل کرده و در نتیجه در مبلمان شهری بسیار به چشم بخورند .


علت جایگزین شدن جی آر سی به جای سایر محصولات ساختمانی چیست؟

پنل های جی اف ار سی به علت استحکام مناسب ، یک انتخاب عالی برای ایجاد اشکال و کاربردهای تزیئنی و پیچیده در ساختمان های بلند در مناطقی که زلزله خیز هستند می باشد.

هیچ محدودیتی در استفاده از محصولات جی ار سی وجود ندارد چرا که به طور کامل مسئله بریدگی و مواد باقیمانده و اضافی را که بر روی بودجه مالی ساختمان به صورت نامطلوبی تاثیر می گذارد و اکثرا باعث افزایش هزینه بیش از هزینه محاسبه شده می شود را حذف می کند .

کاشفین این محصول روس ها می باشند . بعلت افزایش ساخت و سازها و کمبود مصالح این محصول جایگزین دیگر محصولات ساختمانی در اروپا شد . جی‌ آر سی | جی ار سی که در قرن بیستم رواج پیدا کرده برای بیش از 30 سال در معماری ، مهندسی و زیبایی‌شنایی ساختمان‌های لوکس و مدرن در سراسر جهان نقش بارزی داشته است . امروزه جی‌ آر سی در بیش از 100 کشور تولید می‌ شود.

شما می توانید جهت استفاده از جی آر سی و یا جی اف ار سی (GFRC) از محصولات تولیدی فرسان کو بهره مند شوید و جهت اطمینان از کیفیت محصول نصب و اجرای آن را نیز به شرکت واگذار نمایید تا بتوانید همواره با خیالی آسوده اجرای نمای ساختمان را به شرکتی مناسب و مورد اطمینان واگذار کنید .

محصول جی آر سی یا جی اف ار سی مجموعه فرسان کو از بالاترین کیفیت و خدمات پس از فروش در صنعت ساخت و ساز در سراسر کشور است و آماده ارائه خدمات فروش ، نصب و اجرا و خدمات پس از فروش است . علاوه بر آن ابزار پلی یورتان نیز یکی دیگر از محصولات تولیدی مجموعه فرسان کو می باشد که امروزه جایگزین بسیار مناسبی برای گچبری های سنتی شده است . همواره شعار مجموعه فرسان کو استفاده از ابزار پلی یورتان با کیفیت و با هزینه مناسب و به صرفه برای معماران و مهندسین باتجربه می باشد .

جی آر سی

جی ار سی



در طراحی و اجرای نمای جی آر سی چه نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد؟

لازم به ذکر است از آن جا که جهت ساخت مصنوعات این نوع بتن الیافی باید یک سری الزامات و قوانین رعایت شود که در مقاومت نهایی و کیفیت تایل جی اف آر سی نقشی تعیین کننده دارد ، بنابراین هر شخص یا شرکتی بدون داشتن تخصص کافی در این زمینه و صرفا با آگاهی بر مسائل کلی نمی تواند اقدام به طراحی و ساخت قطعات جی آر سی نماید . به طور مثال برای ساخت پنل های جی اف ار سی باید دستورالعمل ها و نکات بسیار مهمی از منابعی نظیر انجمن بتن پیش ساخته آمریکا PCI و همچنین ACI که بسیار ضروری و حیاتی هستند ، مد نظر قرار بگیرد . در اجرای این نماها نیز باید ضوابط مهمی نظیر ضابطه 714 و کدهای ساختمانی ایالت متحده در مورد نحوه و روش طراحی سازه ای و لرزه ای زیرسازی قطعات GFRC رعایت شده و به کار گرفته شوند .



گروه تولیدی فرسان با داشتن سالها تجربه تولید متریال GFRC ( جی اف ار سی ) می باشد . که در بحث تولیدات نمای رومی مرقوم به صرفه تر با مقاومت بالاتر و سبک تر نسبت به انواع سنگ می باشد .



چطور پنل جی آر سی را نصب کنیم؟

جی اف ار سی را به دو روش میتوان نصب نمود :

روش اول : که در نماهای رومی هم کاربرد بیشتری دارد روش تر یا به اصطلاح دوغابی می باشد که در این روش مانند نصب سنگ قطعات اول اسکوپ میشود و بعد با دوغاب پشت کار پر میشود .

روش دوم : که روش خشکه چینی می باشد نیاز به زیر سازی پشت کار و نصب قطعات با جوش و یا پیچ و مهره به زیر سازی مربوطه می باشد . در نصب این محصول گاها معماران عزیز از پنلهای مختلف مثل جوش قطعات در زیرسازی و یا اتصال آنها بوسیله پیچ و ... بهره می گیرند و گاهی نیز جهت کاهش هزینه ها بوسیله همان سیستم قدیمی از طریق ملات و دوغ آب  آن را اجرا می نمایند .



پروژه نمای رومی بسیار زیبا اجرا شده با بتن جی اف ار سی توسط مجموعه فرسان :