با توجه به پیشرفت تکنولوژی در همه ی زمینه ها در صنعت ساختمان سازی نیز استفاده از مصالح سبک و با دوام نیز مورد توجه می باشد . در این میان نمای سنت برد یا فایبر سمنت در کنار نمای سیمانی ، سنگی و نمای رومی و … یکی دیگر از نماهای رایج در ساختمان ها می باشد .
فایبر سنت یا سمنت برد چیست؟
نوعی ترکیب سیمانی با الیاف سلولوزی ، سیلیکا کوارتز ریز و بدون آزبست است که به وسیله ی تکنولوژی پیشرفته اتوکلاو و فرایندهای پیچیده و تحت کنترل دیجیتالی تهیه و تولید می شود .
ویژگی ها و مزایای سمنت برد :
از ویژگی های سمنت برد مقاومت و طول عمر بالای آن در تمای شرایط آب و هوایی مختلف و دوام خوب آن در برابر رطوبت می باشد که با قابلیت های فراوانی که دارد در نماهای ساختمان ، کف و سقف ساختمان و همچنین دیوارهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد .
یکی دیگر از محاسن و ویژگی منحصر به فرد این سازه داشتن قابلیت انعطاف پذیری بالای آن می باشد که این امکان را میدهد برای قسمت هایی از ساختمان که نیاز به ایجاد قوس است از آن استفاده کنیم .
مقاوم بودن آن در برابر حرارت بالا و آتش سوزی یکی دیگر از مزایای فایبر سمنت است که گفته می شود تا 4 ساعت می توانند در برابر حرارت بالا پایداری داشته باشند .
علاوه بر همه ی اینها عایق صوتی خوبی نیز به حساب می آید و با ظاهر زیبا و تنوع طرح هایی که دارد طرفداران خاص خود را دارد .
معایب نمای سنت برد :
در کنار مزایای زیادی که در بالا به آن ها ذکر شد ، یک سری معایبی نیز این نما دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :
یکی از معایب شایان توجه این نما افزایش وزن ساختمان می باشد به طوریکه در هر متر مربع 10 درصد به وزن ساختمان اضافه می کند .
از دیگر عیب های این نما تداعی کردن حس صنعتی ، به علت ساختار صنعتی آن و همچنین جرم پذیر بودن این نما است . صفحات فایبر سنت به علت داشتن سطح ناصاف و زبر در مدت کوتاهی دچار جرم و آلودگی شده و روی دید بصری نمای ساختمان تاثیر منفی می گذارد .
انواع نمای سنت برد بر اساس طرح های متنوع را می توان به شرح زیر تقسیم بندی کرد :
نمای سنت برد ساده ، مدولار ، طرح سنگ و چوب ، نمای سنت برد رنگی ، دکوراتیو و طرح آجر