پاستون های پیش ساخته فرسان مناسب نمای رومی
مهمترین تفاوت های گچبری مدرن با گچبری سنتی و کلاسیک
جولای 31, 2021
نما رومی ساختمان دو طبقه ساده ایرانی
نمای رومی سیمانی بهتر است یا نمای رومی سنگی؟
دسامبر 11, 2021

نمای سنگی و ضوابط اجرایی سنگ نما

نمای سنگی - اجرای نمای سنگی - اجرای سنگ نما :

اجرای نمای سنگی ساختمان ها از گذشته ای دور تا اکنون همواره مورد استفاده و استقبال همگان بوده و یکی از قدیمی ترین سبک های مورد استفاده در نمای ساختمان ها می باشد که با توجه به زیبایی و جلوه ی بسیار زیاد خود ، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است . استفاده از سنگ هایی نظیر تراورتن ، مرمر ، گرانیت ، کوارتزیت هم در نمای خارجی ساختمان و هم در نمای داخلی و در سبک هایی نظیر کلاسیک و نمای رومی پرکاربرد می باشد و عدم نیاز به هزینه نگهداری یکی از مهمترین ویژگی های سنگ و دلیل محبوبیت آن می باشد و تنها می توانید در صورت نیاز هر چند وقت یکبار نماشویی انجام دهید .

در سال های اخیر به علت گرایش مردم به نماهای مدرن و مینیمال ، همچنین هزینه بالا و گران بودن سنگ استفاده از ابزارهای پیش ساخته نظیر بتن اکسپوز بسیار متداول و رایج شده است . یکی دیگر از مصالح جایگزین نمای سنگی و متریال های سنتی دیگر جی اف ار سی می باشد . این مصالح نوین در کنار مقاومت بالا و مزیت های بی شماری که دارند بسیار مقرون به صرفه بوده و استفاده از آن ها از لحاظ اقتصادی پیشنهاد می شود .

مزایای استفاده از سنگ برای نمای ساختمان :

  1. مقاومت ، دوام و ماندگاری بالا
  2. عایق رطوبتی و حرارتی بالا
  3. تعمیر و نگهداری راحت و آسان
  4. زیبایی و چشم نواز بودن نمای سنگی

استفاده از سنگ در نمای ساختمان نیازمند رعایت یک سری ضوابط و دستورالعمل هایی می باشد که در ادامه به ذکر برخی از آن ها می پردازیم :

  1. سنگ هایی که برای نماسازی استفاده می شوند باید سالم ، بدون هوازدگی ، خلل فرج ، بدون پوسیدگی و مقاوم و عاری از موادی باشند که در اثر عوامل جوی نظیر رطوبت و باراندگی ، نور خورشید ، وزش باد و فرسایش تخریب شوند .
  2. اجرای نمای سنگی به جهت امکان یخ زدگی سنگ ، نباید در هوای سرد انجام بگیرد .
  3. استفاده از ماسه ی دوبار شسته شده و بدون خاک برای پشت سنگ یکی از ضوابط نمای سنگی می باشد تا از سقوط احتمالی سنگ نما جلوگیری به عمل آید . استفاده از نخاله های ساختمانی به جای دوغاب مخالف استانداردهای سنگ نما بوده و خطرآفرین می باشد . در تهیه ی این دوغاب علاوه براینکه باید سیمان زیادی به کار برد نباید از سیمان خشک جهت بالا بردن سرعت خشک شدن دوغاب استفاده شود .
  4. بعد از پایان سنگ کاری ، باید 2 تا 3 روز دوغاب سفت شده پشت نما آبیاری شود .
  5. خاکی که از فرزکاری روی سنگ می نشیند بعد از برش سنگ و قبل از اجرا تمیز بشود .
  6. نمایی که قرار است سنگ روی آن نصب بشود باید کاملا تمیز و عاری از آلودگی باشد تا سنگ و ملات به خوبی چسبیده شوند .
  7. اسکوپ تمام انواع سنگ ها اعم از گرانیت ، مرمر ، آهکی و ... همچنین تمام ابزارهای پیش ساخته نظیر ابزار گلویی ، ستون ها و سرستون ها و پا ستون ها ، ابزار پلی یورتان و ... باید به صورت مناسب و دقیق انجام پذیرد .
  8. از سیم اسکوپ سراسری برای نصب سنگ ها استفاده نشده و سیم اسکوپ جداگانه در چندین نقطه به کار گرفته شود .
  9. رنگ آمیزی نماهای سنگی و آجری ممنوع می باشد .
  10. به شاقول و تراز بودن سنگ ها هنگام سنگ کاری باید دقت شود .
  11. حداقل عرض سنگ بادبر 200 میلی متر ، حداقل ارتفاع سنگ بادبر 150 میلی متر و حداکثر بار سنگ 40 میلی متر ، حداقل ضخامت سنگ نمای ریشه دار 150 میلی متر و سنگ پلاک نما 20 میلی متر باید باشد .

و در نهایت اجرای سنگ نما باید با مصالح و مواد اولیه با کیفیت و توسط تیم متخصص و حرفه ای انجام شود تا انجام پروژه طبق موازین و استانداردهای موجود به بهترین شکل اجرا شده و هم از لحاظ زیبایی و بصری و هم از لحاظ ایمنی بدون نقص و مشکل باشد . جهت مشاوره و انجام پروژه های خود با مجموعه فرسان کو همین الان با ما تماس بگیرید .

ضخامت ملات پشت سنگ نما :

یکی از مهمترین عواملی که بسیار در کیفیت اجرای نمای سنگی تآثیر گذار می باشد ، میزان ضخامت ملات پشت سنگ نما است . چرا که ضخامت این دوغاب در نگهداشتن سنگ روی نما در شرایط جوی و محیطی مختلف موثر می باشد . مقدار ضخامت ملات پشت سنگ با توجه به نوع سنگ و وزن سنگ به کار رفته در نمای ساختمان متفاوت خواهد بود . به کارگیری نخاله های نامرغوب جهت پر کردن فضای دوغاب شده پشت سنگ یکی از عواملی است که در جدا شدن سنگ از نما اثر می گذارد . بهترین مواد جهت پر کردن ملات پشت سنگ ماسه شسته شده است و باید به این نکته اشاره کرد که به هیچ عنوان جهت تسریع کار از سیمان خشک برای ملات پشت سنگ استفاده نشود .

دلایل سقوط و ریزش نمای سنگی :

  1. نشست زمین و جابه جا شدن و حرکت ساختمان
  2. تغییرات جوی و آب و هوایی و انبساط و انقباض
  3. وقوع زلزله یا وزش شدید باد
  4. عدم چسبندگی مناسب سنگ به پشت نما



از چه ابزارهایی برای نصب نمای سنگی استفاده می شود ؟

نوار اندازه گیری ، چش یا پتک لاستیکی ، تراز ، ماله معمولی و حاشیه ای ، صفحه ی ضربه گیر ، دریل ، مته ، پیچ و رولپلاک و اره مرطوب از جمله وسایل مورد نیاز جهت نصب و اجرای نماهای سنگی می باشند. چنانچه جنس سنگ مورد استفاده در نما تراورتن باشد از آنجا که امکان ریزش این سنگ ها بر اثر عوامل جوی نظیر باد و طوفان و یا جاذبه ی زمین وجود دارد ، باید از اسکوپ استفاده شود که در ترمین نمای ساختمان نقش به سزایی دارد .

نحوه حفاظت و نگهداری از نمای رومی سنگی چگونه است؟

جهت محافظت از نماهای رومی سنگی ، به ویژه نماهایی که در آن ها سنگ تراورتن به کار رفته است ، از آن جا که نرم تر از سنگ گرانیت می باشند باید سطح آن ها با سیلر پوشانده شود. اجرای سیلر باید در دوره های 3 تا 5 ساله به طور متناوب جهت حفظ زیبایی و دوام نما انجام پذیرد که در مناطقی که شرایط جوی مرطوب و بارندگی زیاد می باشد و یا از سنگ تراورتن در نمای بیرونی استفاده شده است ، توصیه می شود این کار حتما در بازه های زمانی 3 ساله تمدید شود .

رایجترین انواع سیلرهای موجود در بازار به سیلرهای طبیعی و تقویتی شهرت دارند . سیلرهای تقویتی ظاهر نما را مرطوب و براق نشان داده و باعث تیره شدن سطح سنگ می شوند اما سیلرهای طبیعی بدون ایجاد کوچکترین تغییر در ظاهر نمای ساختمان ، از سطح آن محافظت می کنند .

Comments are closed.