نوعی ترکیب سیمانی با الیاف سلولوزی ، سیلیکا کوارتز ریز و بدون آزبست است که به وسیله ی تکنولوژی پیشرفته اتوکلاو و فرایندهای پیچیده و تحت کنترل دیجیتالی تهیه و تولید می شود ، به همین دلیل مقاومت و پایداری بسیار بالایی دارد . همچنین سمنت برد با توجه به سبک بودن و وزن مخصوص پایین از مقاومت خمشی و فشار بالایی نیز برخوردار می باشد .
این متریال ساختمانی تاییدیه شهرداری را دارا بوده و در ترکیب این محصول شن ، ماسه ، آب و سیمان وجود دارد و الیاف به کار رفته در آن ممکن است الیاف فایبر گلاس ، مش های فلزی ، الیاف پلیمری و یا الیاف سلولزی باشد . این صفحات سیمانی پیش ساخته به هیچ عنوان بدون مسلح شدن قابل استفاده نمی باشند .
مجموعه فرسان به عنوان اولین تولید کننده و مبدع مصالح سبک و فوق سبک همچنین ابزارهای پیش ساخته ای نظیر تایل و پنل بتن اکسپوز ، ابزار های پلی یورتان ، گچبری های پیش ساخته نظیر گنبدهای کلاسیک ، گچبری های پیش ساخته سقف ، ابزارهای نور مخفی ، قطعات سبک و پیش ساخته یا بتن های سبک gfrc از جنس گچ آلفا با مقاومت فیزیکی بالاتر از سنگ در زمینه طراحی و اجرا و نصب انواع نمای داخلی ساختمان و همچنین نمای خارجی ساختمان ها فعالیت مستمر داشته و هدف خود را بهینه سازی مصالح ساختمانی در جهت همگام شدن با توسعه پایدار و سازگار با محیط زیست قرار داده است .
با توجه به پیشرفت تکنولوژی در همه ی زمینه ها در صنعت ساختمان سازی نیز استفاده از مصالح سبک و با دوام نیز مورد توجه می باشد . در این میان نمای سنت برد یا فایبر سمنت در کنار نمای سیمانی ، نمای بتنی ، سنگی و نمای رومی و … یکی دیگر از نماهای رایج در ساختمان ها می باشد . نصب این نما به صورت خشک و بر روی پروفیل های گالوانیزه ای که روی نمای بیرونی ساختمان یا دیوار داخلی و یا سقف کاذب اجرا می شود . که چنانچه جهت کاهش هزینه یا عدم تجربه کافی پروفیل های زیر سازی توسط پیمانکار یا کارفرما حذف شود ، پس از گذشت مدت زمان کوتاهی ترک های طولی و عرضی در صفحات سمنت برد ایجاد می شود که متاسفانه قابل بازسازی نبوده و باید کل قطعات نما برداشته شده و مجددا نصب نما انجام پذیرد .
در کنار مزایای زیادی که در بالا به آن ها ذکر شد ، یک سری معایبی نیز این نما دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :
امروزه طیف های وسیعی از فایبر سمنت برد ها جهت مصارف مختلف و با قیمت های متفاوت در بازار عرضه می شوند . نمای سمنت برد ساده ، مدولار ، فایبر سمنت برد شیاردار ، طرح سنگ ، طرح چوب ، طرح نبشی ، نمای سمنت برد رنگی ، فایبر سمنت برد طرح الواری ، دکوراتیو و طرح آجر برخی از طرح های این نما می باشند .
فایبر سمنت برد به دلیل عایق بودن نسبت به رطوبت قابل استفاده در نمای داخلی ساختمان ، دیوارهای داخلی ، سقف ، سرویس های بهداشتی ، آشپزخانه ، استخر ها می باشد. این پنل های سیمانی برای دیوار ، سقف و نمای خارجی ساختمان های مسکونی ، تجاری ، اداری و … که در معرض نور خورشید ، بارش باران و برف و سایر تغییرات جوی به علت مقاومت بالا کاربرد دارند . از سمننت بردها جهت اجرای کف سازی همچنین سقف کاذب نیز استفاده می شود .
چنانچه قصد دارید پروژه خود را با نمای سمنت برد انجام دهید ، محاسبه قیمت این متریال به عوامل مختلفی مانند : محل انجام پروژه ، شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه ، متراژ قسمتی که باید نمای سمنت برد روی آن کار شود ، کیفیت تایل های سمنت برد ، نحوه ی زیر سازی و اجرای سمنت برد ، نوع و طرح سمنت برد انتخاب شده و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد .