نمای ساختمان به عنوان بخش محافظتی و جداکننده ی فضای داخل ساختمان با محیط بیرون نقشی بسیار مهم و تعیین کننده دارد . در این میان از گذشته تا به اکنون انواع متنوعی از نماهای ساختمانی با متریال ها و مصالح متنوع اجرا شده است که هر کدام بسته به نوع محصول به کار رفته در نما ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند . نمای بایرامیکس یکی دیگر از نماهای مدرن و امروزی می باشد که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است . پیدایش این نما به سال ۱۹۹۳ در کشور ترکیه برمی گردد . که علاوه بر زیباسازی ساختمان و افزودن ارزش مادی آن یک سری ویژگی های مخصوص به خود را دارد که در ادامه به آن می پردازیم :
اگر علاقمند به نماهای بتنی پیش ساخته با طرح های جذاب و خیره کننده با مقاومت و ماندگاری بالا و سبک های مینیمال و مدرن هستید صفحه مربوط به بتن اکسپوز و بتن gfrc را بازدید نمایید :
ساختار تشکیل دهنده ی بایرامیکس از ملات با دانه های سنگی گرانیتی و مرمری می باشد . این نما در بازار با تنوع رنگی بسیار زیادی عرضه می شود که علت آن به خاطر وجود دانه بندی های زیاد همراه رزین های طبیعی و غیرطبیعی می باشد . ظاهر ساختمانی که با این متریال پوشش داده می شود ، بعد از اجرا و خشک شدن در نهایت به ساختمان های با نمای سنگی یا نمای سیمانی شباهت پیدا می کند که عین سادگی و زیبایی از مقاومت مطلوبی نیز برخوردار می باشد .
جالب است بدانید نمای بایرامیکس را می توان روی بسیاری از دیوارها با متریال های سنگی ، سرامیکی ، چوبی ، نئوپان ، گچی ، سیمانی ، بتن و حتی پلاستیکی پیاده سازی و اجرا کرد و این قدرت مانور باعث شده استفاده از آن در صنعت ساخت و ساز بسیار فراگیر شده و مورد استقبال قرار بگیرد .
نصب نمای بایرامیکس به راحتی و پس از مخلوط کردن با آب توسط پیستوله و یا ماله اجرا می شود . برای بایرامیکس میکرو از پیستوله با پاشش یکنواخت و پیوسته در سطح دیوار و برای سایزهای ریز ، متوسط و درشت از ماله کمک گرفته می شود . که ماله مورد نظر باید حتما ضد زنگ باشد . بعد از اجرای با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی منطقه در آب و هوای خشک 12 تا 24 ساعت و در سایر اقلیم ها 12 تا 24 ساعت زمان مناسب برای خشک شدن این نما می باشد .
این نما از لحاظ مقیاس و دانه بندی در 4 اندازه ی میکرو ، ریز ، متوسط و درشت تولید می شود و از نظر بافت دارای مدل ها و طرح های متنوعی نظیر بایرامیکس میکرو ، بایرامیکس مینرال ، بایرامیکس مینرال سافتا ، بایرامیکس مینرال سرامیزه و بایرامیکس گلد مینرال می باشد که همگی قابل سفارش در طیف های رنگی متنوع و زیبا تا بیش از 200 رنگ هستند .
در کنار مزایای گفته شده در بالا این نما یک سری محدودیت ها و معایبی نیز دارد که از جمله مهمترین آن ها نیاز به شستشوی زیاد آن می باشد چون این نما خیلی زود کثیف می شود . ممکن است این نما در طولانی مدت پوسته پوسته شود . در مجموع نمای بایرامیکس مناسب پروژه های لوکس و شیک با نماهای خاص و منحصر به فرد نمی باشد چرا که امکان خلق طرح های متنوع و بدیع و برجسته روی این نما نیست .
چنانچه به نماهای شیک و لوکس علاقمند هستید و گرایش به سبک های کلاسیک و نما رومی دارید می توانید از صفحات زیر بازدید نمایید :
نمای بایرامیکس به دلیل مقاومت بالایی که دارد در تمامی شرایط آب و هوایی قابل اجرا و پیاده سازی می باشد . هچنین عدم نفوذ رطوبت و آب و نفوذ ناپذیری بالای بایرامیکس این نما را برای مناطق با آب و هوای مرطوب و سردسیر و برای نمای ویلاها در مناطق شمالی کشور مناسب کرده است .
نما بایرامیکس عموما برای ساختمان های مسکونی ،تجاری و اداری معمولی در سطح شهر به کار گرفته می شود ، اما اگر خواهان داشتن یک ساختمان مسکونی ، اداری ، تجاری و … شیک و لوکس هستید گزینه های بهتری جهت اجرای نما همچون نمای کنیتکس ، نمای کامپوزیت ، نمای مینرال و … پیشنهاد می شود .
از متریال بایرامیکس برای پر کردن درز ها و ترک های دیوار و استتار و پوشاندن ناهمواری هایی که پس از گچ کاری ایجاد می شوند نیز می توان استفاده کرد .
کاربرد دیگر این نما در طراحی داخلی ساختمان و پوشش دیوارهای داخل ساختمان ، راهرو ها ، راه پله ها و … در ساختمان های مسکونی ، اداری ، مراکز درمانی ، آموزشی و غیره می باشد .
نمای بایرامیکس یکی دیگر از نماهای نوینی است که در سال های اخیر وارد بازار ساخت و ساز شده است و از این متریال علاوه بر نمای ساختمان می توان در دکوراسیون داخلی ساختمان و اجرا روی دیوارهای داخلی به کار گرفته شود . اجرای راحت این نما عیوب بسیار محدود آن را که مهمترین آن ها نیاز به شستشو و نظافت زیاد است تحت الشعاع قرار داده و توجه معماران و مجریان ساختمانی را به خود جلب کرده است . برای نصب این نما کافیست بایرامیکس را با آب مخلوط کرده و به یکی از روش های استفاده از ماله یا پیستوله روی دیوار پخش کرد .